Social

Maia Sandu și Volodimir Zelenski, premiați cu distincția „Madeleine K.Albright”, de către NDI pentru „eforturile sale de a promova valorile democratice”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru în SUA, a fost premiată cu distincția „Madeleine K. Albright”, marți, 6 decembrie, de către Institutul Național Democratic din SUA (NDI) pentru „eforturile sale de a promova valorile democratice”.

În cadrul galei sale anuale, National Democratic Institute (NDI) a decernat premiile „Madeleine K. Albright” pentru democrație președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, „în numele poporului ucrainean”, președintei Slovaciei, Zuzana Čaputová, președintei R. Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrei Lituaniei, Ingrida Šimonytė, pentru „eforturile lor continue de a promova și proteja democrația în țările lor, în regiunea lor și în afara ei”, scrie Zdg.md.

Premiul „Madeleine K. Albright” pentru democrație este cea mai înaltă distincție a NDI, acordată unei persoane sau organizații care a demonstrat un „angajament față de democrație și drepturile omului”.

„Acest premiu anual demonstrează recunoștința continuă a NDI față de leadership și viziune, prin recunoașterea liderilor globali care susțin un viitor democratic”, potrivit organizației.

NDI este o organizație neguvernamentală din SUA, care are parteneriate în întreaga lume, având drept obiectiv „consolidarea instituțiilor, proceselor, normelor și valorilor democratice” și „asigurarea unei vieți mai bune”.

Menționăm că șefa statului se află la Washington în perioada 5-7 decembrie. Maia Sandu a participat la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație. De asemenea, ea a avut întrevederi bilaterale și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ce diferență uriașă.De la Dodonel care a fost izolat internațional și care alerga la rusnaci ori de câte ori îi era dor să mai pupe ceva de pe din dosul rusnacilor,la această președintă care face tot ce îi stă în putere să scoată Moldova în lume pentru a fi în rând cu statele democratice.Nu doar că mie personal îmi e foarte dragă,dar ar merita și un al doilea mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *