Social

MAIA: Trei focare active de pestă porcină africană, active pe teritoriul R. Moldova

În prezent pe teritoriul Republicii Moldova sunt active trei focare active de pestă porcină africană (PPA), statistica fiind îngrijorătoare, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Situația epizootică, măsurile de combatere și de profilaxie a pestei porcine africane au fost discutate, marți, 24 ianuarie, la MAIA, în comun cu autoritățile publice implicate, inclusiv agenții economici și deținătorii de porcine, transmite Știri.md.

Potrivit datelor oficiale în Europa, pe parcursul anului 2022 au fost confirmate 7216 focare, de la începutul anului 2023 – 830, iar în ultimele 24 ore au fost confirmate 107 focare de pestă porcină africană la mistreți.

În scopul prevenirii răspândirii bolii, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor comunică despre necesitatea aplicării riguroase a măsurilor de biosecuritate în exploatațiile de creștere și întreținere ale animalelor.

Astfel, s-a decis intensificarea colaborării instituțiilor responsabile la capitolul notificării cazurilor de PPA, estimarea efectivelor de mistreți și reglarea numerică acestora, pentru prevenirea mai eficientă a virusului PPA în efectivele de mistreți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *