Actualitate

MAIB promite un milion de lei celor care au informații despre autorii jafului din 6 iulie

„Este o situație fără precedent pentru Republica Moldova şi pentru MAIB. Eforturile noastre sunt îndreptate în primul rând spre clienții afectați, pe care îi asigurăm că vom lucra non-stop, pentru a contribui la soluționarea operativă a acestui caz de către organele de anchetă, depistarea și tragerea la răspundere a infractorilor”, a declarat Serghei Cebotari, președintele Comitetului de Conducere al MAIB, citat în comunicatul instituției bancare.

Banca anunță un fond de recompensă de 1 000 000 de lei potențialilor informatori pentru furnizarea datelor care ar contribui la reținerea infractorilor şi recuperarea bunurilor furate. Informațiile pot fi furnizate la adresa urgente@maib.md sau la numerele de telefon mobil +373 69268348 ori +373 68093777, se arată în comunicat.

În comunicat se mai menționează că, pe lângă asigurarea măsurilor suplimentare de securitate, serviciul casete de siguranță urmează a fi reformat conform celor mai bune practici bancare internaționale.

În noaptea de 5 spre 6 iulie, din filiala Chișinău-Buiucani a BC „Moldova Agroindbank” SA, amplasată pe str. Ion Creangă nr. 78, mun. Chișinău, din camera special amenajată pentru păstrarea casetelor de siguranță, persoane necunoscute au sustras din 84 de casete individuale mijloace financiare, bunuri materiale, bijuterii și acte, după care au părăsit locul faptei. Apelul la poliție s-a efectuat la ora 09.15, la câteva ore de la producerea infracțiunii. Poliția a stabilit că infractorii au pătruns în bancă prin tăierea gratiilor de la geam și forțarea acestora, precum și prin deteriorarea lacătului de la camera special amenajată.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *