Actualitate

„Mâine nu va fi război”. Sturza: Vladimir Putin, și-a atins scopul și i-a „umilit pe toți la masa lungă de discuții”

„Vladimir Putin și-a atins scopul. Toți, dar toți au fost aduși și umiliți la „masa lungă” dezinfectată cu „Noviciok poltic”.

„Șobolanul” ușor-ușor i-a băgat în colț pe toți „tigrii de carton”. Biden și Johnson, cu ratingurile la pământ, principalii perdanți – revin la vatră și trebuie să gestioneze complicate probleme interne, inclusiv bețiile în pandemie. Macron merge la alegeri fără lauri de pacificator, iar Scholz a intrat în căpăstru nerugat de nimeni. Solidaritatea europeană este țăndări”, crede Sturza.

Totodată, Ion Sturza anunță și cine ar fi avut de câștigat pe seama acestei situații încordate de la granița Ucrainei cu Rusia.

„Cine a profitat? Est-europenii s-au pricopsit cu ceva trupe de „cavalerie” și videoconferințe cu cei mai importanți. Ucrainenii au primit echipamente militare moderne și ajutor financiar nesperat. Tot e bine. Muritorii de rând? O sperietură mai gravă ca în timpul crizei rachetelor din Caraibe. Mă bântuie o întrebare: cum de băieții mari cu armate de spioni și analiști au marșat (a câta oară?!) pe o combinație din trei mișcări a rușilor? Dar…Partea bună a acestei „zarnițe” este că toți au testat în regim aproape real teoriile de securitate și interacțiune la nivel politic. Lecții extrem de utile care trebuie învățate”, conchide Sturza.

Amintim că, ieri, președintele ucrainean, Vladimir Zelenskiy, a venit cu un mesaj video către cetățeni, prin care i-a informat că, Rusia ar urma să atace militar Ucraina la data de 16 februarie, motiv pentru care i-a îndemnat pe cetățeni să fie prudenți.

Totodată, la granița dintre cele două state, care sunt în prag de război, rușii au staționat la o distanță de doar 30 km de orașul ucrainean Hariko mai multe unități de tancuri și mașini blindate, fapt ce ar duce spre ideea unei invazii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *