Social

Majorarea indemnizațiilor pentru copii, în vigoare de la 1 octombrie. Câți bani vor primi părinții

O parte dintre indemnizațiile lunare de suport petru creșterea copiilor au fost majorate. În același timp, începând cu luna octombrie curent, indiferent de statutul părinților, prestațiile sociale vor fi oferite pentru copiii până la vârsta de 2 ani, informează Casa Națonală de Aigurări Sociale.

Începând cu 1 octombrie curent, părinții copiilor cu vârsta de până la 2 ani vor primi indemnizație lunară pentru îngrijirea lor în mărime de 1.000 lei, indiferent de statutul acestuia – persoană asigurată sau neasigurată, transmite Agora.

De asemenea, a fost majorată cu 130 de lei mărimea indemnizației lunare de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină, începând cu 1 octombrie. Suma care urmează să fie primită constituie 500 lei.

Casa Națională de Asigurări Sociale va efectua majorarea cuantumului indemnizațiilor începând cu data de 1 octombrie curent.

Conform cadrului normativ, indemnizațiile se achită pentru luna precedentă. Astfel, în luna noiembrie curent vor fi transferate sursele financiare pentru plata indemnizațiilor pentru luna octombrie, în mărimi majorate.

Totodată, pentru părinţii (persoane asigurate), care până la 1 octombrie  beneficiau de indemnizație lunară pentru creșterea copilului, CNAS va stabili din oficiu, începând cu 1 octombrie, indemnizația lunară pentru îngrijire până la împlinirea vârstei de 2 ani.

Amintim că, pe 27 septembrie curent, șefa statului Maia Sandu, a promulgat  modificările la Legea privind prestațiile sociale pentru copii, care stabilesc acordarea unei indemnizații lunare pentru îngrijirea copilului pentru toți copiii cu vârsta de până la doi ani, indiferent dacă părinții lor sunt asigurați sau nu. Din 1 octombrie indemnizațiile de maternitate vor fi acordate automat fără necesitatea de a depune cererile în formă fizică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *