Politică

Majoritatea parlamentară refuză să participe la dezbaterea moţiunii de cenzură

„Considerăm că acest demers este cinic, pentru că printre semnatarii moțiunii de cenzură se regăsesc deputați care sunt investigați în cazul BEM sau care au fost beneficiari indirecți ai furtului de la această bancă. De asemenea, a critica guvernarea pentru că încearcă să rezolve o problemă generată tocmai de către semnatari ai moțiunii – este o dovadă de demagogie față de populația Republicii Moldova”, se menţionează într-o declaraţie a majorităţii, remisă presei.

În declaraţie se mai spune că Guvernul, prin angajarea răspunderii pentru legile adoptate, nu face altceva decât să deblocheze economic ţara şi să îndeplinească toate angajamentele convenite cu FMI, angajamente necesare pentru a porni reformele şi a redresa situaţia din Republica Moldova, pentru a consolida sistemul financiar-bancar, pentru a acoperi găurile produse inclusiv prin implicarea semnatarilor moţiunii.

„Le reamintim tuturor de faptele deputaţilor PLDM, înainte ca acest Guvern să fie nevoit să îşi asume răspunderea. Aceşti deputaţi PLDM reprezintă partidul care s-a dovedit că a permis dezastrul de la BEM, administrând în mod direct BEM din 2009 până în 2014, creând schema care a dus la furtul din banca respectivă”, se precizează în declaraţie.

„În continuare ne declarăm sprijinul pentru Guvern şi pentru decizia de a-şi asuma răspunderea pe pachetul de legi respectiv. Pentru că ne aflăm în faţa unei moţiuni de cenzură împotriva unui Guvern responsabil, o moţiune de cenzură prin care cei care au furat încearcă de fapt doar să-şi ascundă urmele, noi nu vom participa la această dezbatere falsă”, se mai spune în declaraţie.

Precizăm că ședinţa de Parlament în cadrul căreia urmează să fie dezbătută moţiunea de cenzură a fost stabilită pentru astăzi la ora 12.00.

Sursa: 24h.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *