CSI / Rusia

Majoritatea rușilor susțin ANEXAREA la Federația Rusă a teritoriilor fostelor republici URSS

De altfel, aceștia susțin și anexarea întregii Ucraine. Cel puțin așa arată rezultatele sondajului realizat de Centrul Levada.

Astfel, răspunzând la întrebarea „Ce părere aveți despre anexarea la Rusia a fostelor republici URSS, în care locuiesc ruși”, 58 la sută au declarat că „Rusia are acest drept, ea trebuie să-și apere poporul”. De părerea că „de fapt, Rusia nu are acest drept, însă, în cazul Crimeii Rusia s-a comportat corect și demn, în conformitate cu dreptul internațional” au fost 28 la sută din respondenți.

Mai mult, doar 4% dintre ei consideră că „Rusia nu are nici un drept, acțiunile Rusiei nu pot interpretate decât ca anexare a unor teritorii străine și ca intervenție militară împotriva unui stat suveran”.

În același timp, 38% dintre respondenți consideră că „trebuie anexate teritoriile locuitorii căror se vor pronunța pozitiv în acest sens în cadrul unui referendum”. În sondaj nu este menționat că organizarea referendumurilor locale nu este prevăzută în legislația Ucrainei. Astfel, 29 la sută dintre respondenți consideră că în urma acestor referendumuri ilegale respectivele teritorii „trebuiesc urgent anexate la Rusia”, în timp ce 15% s-ar „reține de la această acțiune”, 4% „cu siguranță nu ar face-o”, iar alte 15% nu au știut ce să răspundă.

De faptul că anexarea Crimeii va aduce Rusiei „exclusiv doar creștere economică și politică” sunt siguri 27% din respondenți, în timp ce 47% consideră că consecințele vor mai mult pozitive, decât negative, 3% – doar negative, alte 3% – nici un fel de consecințe, iar 10% nu au știut ce să răspundă.

Sondajul a fost realizat în perioada 21-24 martie 2014. Au fost intervievați 1603 oameni, cu vârsta cuprinsă între 18 ani și mai mult, din 130 de localități, din 45 de regiuni ale Rusiei. Marja de eroare ajunge la 3,4%.

Sursa: ua-today.com 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *