Justiție

Mama fetiței de 12 ani ucisă în Capitală spune că iubitul ei e criminalul

Mama fetiței ucise, al cărei trup a fost găsit într-un apartament din Berceni, a ajuns vineri dimineață la Serviciul Omoruri, unde este audiată.

Femeia susţine că vinovat este concubinul său. Ea susține că este nevinovată şi că nu are nicio legătură cu moartea copilei.

După ce cadavrul a fost identificat, femeia a fost reperată în Spania, unde a fost deja audiată, negând orice implicare în moartea fiicei sale.

„Luni seara am auzit că au găsit-o moartă la mine în pat. De aia am venit acasă, că sunt nevinovată”, a declarat femeia la sosirea în ţară, conform news.ro.

Întrebată dacă crede că persoana care i-a făcut rău fetiţei este concubinul său, femeia a răspuns afirmativ.

Ea a relatat că ultima oară când a fost la muncă, bărbatul a rămas singur cu fetiţa spunând că o duce acasă, însă bagajele copilului au rămas în locuinţă.

Mamă și fiică, date dispărute de tată

Cadavrul fetei a fost găsit, sâmbătă, într-o locuinţă din Sectorul 4.

„La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Naţional de Criminialistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din mun. Bucureşti, sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei”, a anunţat marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Fata de 12 ani şi mama sa fuseseră date dispărute în urmă cu mai mult timp, iar cu câteva zile înainte de descoperirea cadavrului informaţia referitoare la dispariţia lor fusese distribiuită şi pe reţelele sociale. Fostul soţ al femeii, care este tatăl fetei, a anunţat că nu mai poate lua legătura cu ele.

„Urgent! Dispărute în zona Sector 4! Dacă le vedeţi va rog contactaţi-mă”, este mesajul postat pe reţelele de socializare, alături de fotografiile celor două.

Bărbatul cu care locuia femeia, considerat principalul suspect, este de negăsit. 

Ridicată din vamă de Poliție

Femeia a sosit joi seară în Vama Nădlac, cu un autocar din Spania. De acolo a plecat spre București cu o dubă a Serviciului de intervenții al Poliției. Anchetatorii vor s-o audieze din nou, față-n față.

La prima audiere, femeia a spus că nu a știut de crimă și că nu era acasă când s-a întamplat. Procurorii vor hotărî dacă rămâne martor în continuare sau dacă va fi pusă sub acuzare.

Principalul suspect

Între timp, Marcel Șerbiuc, principalul suspect în cazul crimei, este unul dintre cei mai căutați români în acest moment.

Tribunalul București a emis joi seară mandatul de arestare pe numele lui Marcel Șerbiuc.

Principalul suspect în cazul uciderii fetei de 12 ani într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei a fost dat și în urmărire internațională.  

Până acum polițiștii au aflat că Marcel Ilie Șerbiuc ar fi părăsit țara pe 14 aprilie cu destinația Spania, ca mai apoi să se întoarcă în România pe 10 mai. 

Ulterior ar fi ajuns pe teritoriul Olandei. Investigatorii nu au spus dacă individul ar fi rămas sau ar fi plecat de acolo.

Conform procedurii, Șerbiuc poate fi arestat imediat de Poliția statului în care este găsit. Un judecător va analiza cauza și va decide sau nu trimiterea lui în România, unde este suspectat de omor.

În țară, procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul București au solicitat Poliției dosarul privind dispariția fetei de 12 ani, ca proba în ancheta de crimă.

Dispariția copilei a fost semnalată de tatăl ei pe 3 mai. De dosar s-a ocupat un polițist cu experiență. Se pare că tatăl nu le-a putut da anchetatorilor numărul de telefon și nici o poză și nu a fost de acord cu mediatizarea cazului. Ar fi zis doar că adolescenta stă la mama ei.

Polițiștii spun că imediat după ce tatăl a reclamat dispariția copilei au mers împreună cu aceasta la bunica maternă, singura adresă pe care bărbatul o știa. Au primit indicii că adolescenta, mama ei și concubinul acesteia s-ar afla în Suceava. Anchetatori au mers și acolo, în localitatea Sfantu Ilie, unde au vorbit cu rudele bărbatului.

Polițiștii din Suceava au aflat că mama și fiica locuiau cu iubitul femeii într-un apartament închiriat din Berceni. Adulții ar fi plecat la muncă în Spania, lucru confirmat și de datele Poliției de Frontieră.

Lucian Bode, ministru de Interne: „Dacă au greșit, dacă au acționat corespunzător, dar ne raportăm la rezolvare și dacă rezolvarea nu e cea pe care o dorim pot spune că anumite lucruri nu s-au întâmplat cum ar fi trebuit să se întâmple”.

Ancheta pentru omor este în plina desfășurare.

Sursa: Pro TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *