Actualitate

Mama lui Adrian Glijin, răpit și deținut la Tiraspol: „Timp de un an și două luni nu avem nicio veste de la el, cerem să fie vizitat de un medic”

„Așa cum îi trimit scrisorile, sunt deschise și ni le trimit înapoi, fără ca ele să ajungă la Adrian. Timp de un an și două luni nu avem nicio veste de la el. Nu avem dreptul să angajăm un avocat din dreapta Nistrului care să ne reprezinte interesele și în același timp avocatul oferit de Tiraspol, ne spune că nu cunoaște nimic despre feciorul meu. Mai mult, el spune că e carantină și din această cauză nu i se permit întrevederile”, a relatat Vera Glijin în cadrul unei conferințe de presă organizată de Asociația Promo Lex.

Mama lui Adrian Glijin a relatat că a trimis numeroase scrirori și demersuri în speranța că i se va permite unui medic să-l consulte pe fiul său, deoarece știe că el se confruntă cu probleme de sănătate, dar nici acest lucru nu i se permite, potrivit jurnal.md.

Administrația nerecunoscută de la Tiraspol îl acuză pe Adrian Glijin de „trădare de patrie”, afirmă că dosarul este „secret” și din această cauză nu-i permite să comunice cu nimeni, nici cu familia, nici chiar cu avocatul din oficiu.

„Mă adresez din nou către președintele Maia Sandu, către Parlament, aflându-ne și în săptămâna apărării drepturilor omului, rog să mă ajutați să-mi văd fiul, să i se ofere asistență medicală și să fie eliberat”, a menționat plângând Vera Glijin.

Directorul Promo-Lex, Ion Manole, a declarat că membrii Asociației își vor concentra toate eforturile ca în următoarea perioadă absolut toate instituțiile statului să-și concentreze eforturile pentru eliberarea lui Adrian Glijin.

„Vedem din partea rudelor multe eforturi și insistență, sperăm să fie ajutate”, a mai spus directorul Promo Lex.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *