Actualitate

Mama, tatăl şi copilul de 4 luni, băgați în spital de un cazan defect

Petru Craveţ, responsabil pentru relaţiile cu presa al Centrului Naţional de Medicină Urgentă, a declarat că mama şi copilul erau inconştienţi. Adulţii au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul municipal "Sfânta Treime", iar copilul la Institutul Mamei şi Copilului.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, atenţionează repetat cetăţenii să fie prudenţi la exploatarea
instalaţiilor de încălzit. Acestea trebuie verificate doar de către specialişti. Pe parcursul zilei, încăperile vor fi aerisite. În cazul în care locuinţa este încălzită cu soba, focul nu trebuie lăsat aprins peste noapte.

În cazul semnelor de intoxicaţie cu monoxid de carbon este necesară aerisirea încăperilor şi solicitarea imediată a ajutorului medical. Victima trebuie
scoasă la aer într-un timp cât mai scurt, iar hainele din regiunea gâtului şi a toracelui trebuie lărgite. În cazul în care persoana îşi pierde cunoştinţa, este nevoie să ne asigurăm că sunt libere căile respiratorii.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, de la începutul anului, au fost înregistrate 31 de cazuri de deces ca urmare a intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *