Social

Mamele ar putea beneficia de asigurare din partea Guvernului până copilul atinge vârsta de 2 ani, anunță Ala Nemerenco

Ministerul Sănătății (MS) vine cu propunerea de modificare a cadrului legal, astfel ca femeile care au născut să beneficieze de asigurare din partea Guvernului până copilul atinge vârsta de 2 ani. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministra sănătății, Ala Nemerenco, scrie Jurnal.md.

„Lista categoriilor de persoane asigurate medical de Guvern întrunește și gravidele care la momentul luării în evidență de medicul de familie nu au un loc de muncă și un venit. Statutul de asigurat, cu regret, se suspendă imediat la sfârșitul perioadei de lăuzie. Astfel, ulterior mămicile care își cresc copilul, nu mai dispun de acces gratuit la servicii medicale. Am considerat că este o nedreptate, în special că tinerele mămici cresc viitorii cetățeni activi ai țării și am înaintat propunerea de modificare a cadrului legal”, a menționat ministra sănătății.

Astfel, potrivit lui Nemerenco, în urma acestor modificări, tinerele mămici vor beneficia de asigurare până copilul atinge vârsta de 2 ani. „Sănătatea și bunăstarea celor micuți depinde de sănătatea mamei și buna ei dispoziție”, a mai spus ea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *