Eveniment

Mămicile au protestat în fața Parlamentului

O inițiativă pornită pe o rețea de socializare a scos în stradă câțiva zeci de părinți cu copii lor ca să protesteze împotriva situației economice proaste și a corupției din țară. Fără drapele de partid și fără declarații geopolitice, protestatarii au venit în fața Parlamentului ca să condamne faptul că aleșii poporului nu urmăresc decât interese personale, controlul instituțiilor de stat și delapidarea de fonduri. Protestul s-a desfășurat în mod pașnic, în prezența poliției și angajaților primăriei. Mămicile alături de copii au înaintat o listă de cerințe. 

1.Coalitie cu adevarat proeuropeana!
2.Adoptarea unui cadru legal functional de protectie sociala a familie si copiilor ( Locuri suficiente in crese si gradinite, marirea finantarii oferite pentru alimentatia copiilor din gradinite si scoli, largirea listei de medicamente gratuite pentru copiii cu virsta sub 5 ani, marirea indemnizatiei lunare pentru ingrijirea copiilor sub 3 ani, etc. )
3. Eradicarea coruptiei in toate institutiile de stat prin actiuni concrete cu legalizarea si obligativitatea trecerii testelor de integritate si a poligrafului pentru fiecare functionar public!
4. Pedepsirea agentilor economici pentru speculatii in defavoarea consumatorilor,
5. Depolitizarea sindicatelor,
6. Asigurarea unui climat investitional adecvat,
7. Asigurarea unui sistem medical si educational functional, lipsit de coruptie, prin soluționarea problemei taxelor informale în serviciul public,
8. Majorarea salariilor bugetarilor si racordarea acestora, periodic la rata inflatiei( medici, profesori, educatori instituții preșcolare etc.),
9. Numirea unui procuror european in functie,
10. Refacerea economica a Moldovei,
11. Stabilizarea valutei nationale
12. Demararea unor investigații transparente ale concesionărilor întreprinderilor de stat din perioada 2010-2014, cu atragerea la răspundere a tuturor celor găsiți vinovați de fraudă și încălcare a legislației. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *