Culinar.md

Mâncare de cartofi cu carne de porc. Reţeta simplă a deliciosului preparat

Pentru carne

500 g carne porc
¼ linguriţă pudră de usturoi
¼ linguriţă piper
¼ linguriţă sare
2 linguri ulei

Pentru amestecul de legume

1 ceapă
2 morcovi
1 căţel usturoi, pisat
1 lingură făină
3 linguri suc de roşii
1 lingură smântână
1 lingură ulei
3 căni apă
1 linguriţă sare
¼ linguriţă piper
Restul ingredientelor
½ ardei roşu
7-8 cartofi
1 frunză dafin
mărar proaspăt, tocat
coriandru, opţional

Mâncare de cartofi cu carne de porc – Mod de preparare

Încingi cuptorul. Cureţi cartofii şi îi tai bucăţi mari. Acoperi cu apă rece şi dai deoparte.

Tai ardeiul în fâşii subţiri, toci ceapa mărunt şi feliezi morcovii. Dai legumele deoparte. Tai carnea în bucăţi şi o tamponezi cu un şervet de hârtie. Amesteci pudra de usturoi, cu sare şi piper şi asezonezi carnea. Dai la frigider cel puţin o oră.

Încingi 2 linguri de ulei şi când s-a încins pui carnea la rumenit. O laşi 5-6 minute (amesteci din când în când). O transferi într-un vas termorezistent. Pui şi fâşiile de ardei

În aceeaşi tigaie în care a fost arnea, pui ceapa la sotat, 3-4 minute. Mai pui ulei, dacă este nevoie. Adaugi morcovii, şi sotezi încă 3-4 minute. Adaugi usturoiul şi amesteci. Adaugi sosul de roşii şi smântâna şi amesteci. Adaugi făina şi amesteci iar. Pui apa, sare şi piper şi laşi să dea în clocot 1 minut.

Scurgi cartofii şi îi pui în vasul termorezistent. Adaugi foaia de dafin şi torni amestecul de legume în acelaşi vas. Amesteci uşor. Acoperi cu folie şi dai la cuptor 30 de minute.

Scoţi vasul din cuptor, amesteci bine şi mai laşi la copt 8-10 minute, până când se pătrund cartofii. Pui ierburi proaspete şi serveşti.

clickpoftabuna.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *