Politică

Mandatul de arest la domiciliu în privința Marinei Tauber – prelungit cu încă 20 de zile

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit joi, 29 decembrie, mandatul de arest la domiciliu în privința deputatei Partidului „Șor” Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, relatează Zdg.md.

Informația a fost confirmată de reprezentanții Procuraturii Anticorupție (PA), care au menționat că magistrații Judecătorie Chișinău, sediul Ciocana, au examinat atât demersul procurorului de prelungire a măsurii preventive, cât și cererea avocaților deputatei privind revocarea măsurii preventive.

Vă amintim că Tauber a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor”.

Potrivit probelor administrate pe dosar, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

De asemenea, responsabilii spun că, din aceleași surse de proveniență infracțională, ar fi fost achitate salarii lunare membrilor partidului în sumă de 100 000 de euro, iar peste 3,5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *