Actualitate

Mândria flotei ruse a eșuat la lansarea rachetelor Kalibr

Pe 21 august, Direcția Generală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR) a informat pe Facebook ca mass-media rusă a primit o interdicție strictă privind mentionarea incidentului.

„Având în vedere și alte lansări nereușite ale celor mai moderne rachete, despre a caror perfecțiune Rusia a afirmat în repetate rânduri în cadrul activităților de propagandă și a campaniilor de marketing, mass-media rusă a primit interdicție strictă privind mentionarea incidentului”, – spune anuntul GUR.

Spionii ucraineni sustin ca Rusia continuă în Marea Barent se desfasoare etapa finală a testelor de stat a principalului proiect de fregata 22350 „Admiral Gorskov”, construit pentru Flota Mării Negre. Fregata urma să fie predata Marinei ruse până la sfârșitul anului 2015, dar din cauza problemelor tehnice perioada de testare a fost prelungita.

„S-a stabilit faptul că, în cadrul testelor de pe 20 august a acestui an, echipajul navei a executat două lansari de rachete de croazieră tip Kalibr împotriva unor ținte terestre de pe poligonul Cij (peninsula Kanin Nos, regiunea Arhanghelsk). Dar, din cauza problemelor tehnice, lansările au fost amânate de două ori, iar în cele din urmă rachetele nu au atins țintele și au căzut într-o zonă necunoscuta”, – sustine GUR.

Alte lansări nereușite a noilor rachete de croazieră de pe această navă au fost înregistrate pe 8 și 9 noiembrie, dar și pe 15 decembrie 2015. Ultima data, racheta lansata a explodat în timpul zborului, iar rămășițele sale au căzut peste orașelul militar din apropierea Nonoksa (30 km vest de Severodvinsk), provocand incendiu în localitate. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *