Social

Mândria Moldovei! 60 de elevi au fost premiați la Olimpiada de matematică

Un număr de 60 de elevi au fost premiați în cadrul celei de-a 66-a ediții a Olimpiadei republicane la Matematică, care a avut loc în perioada 3-6 martie în capitală. Premianții ediției din acest an sunt elevi ai instituțiilor de învățământ din Chișinău, Bălți, Criuleni, Drochia, Hâncești, Nisporeni, Orhei, Soroca și Ungheni, transmite MOLDPRES.

La concurs au participat 217 elevi ai claselor a VII-a – a XII-a, delegați din toate raioanele și municipiile țării.

„Orice participare la asemenea competiții vă ajută să fiți mai buni și să acumulați experiența necesară pentru a excela”, a menționat directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Lilia Ivanov.

De asemenea, președintele Consiliului Olimpic republican la Matematică, Valeriu Guțu, a subliniat necesitatea pregătirii temeinice către competiții, în special a celor care vor reprezenta Republica Moldova la etapa regională și internațională a olimpiadei, după probele de selecție a loturilor olimpice naționale.

Olimpiada la Matematică este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării (MEC) și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *