Actualitate

MARE ATENȚIE! Bomboane cu viermi în magazinele din capitală (GALERIE FOTO)

Inspectorii APC au inițiat controlul de stat în baza unei reclamații prin care consumatorul afirmă că într-un magazin sunt comercializate bomboane cu viermi. Au fost prelevate probe de produsele reclamate și s-a constatat că produsele erau expirate și că erau infectate cu viermi.

De asemenea, urmare controlului s-au mai descoperit și alte 2 loturi de bomboane aveau termenul de valabilitate expirat, iar acest lucru contravine articolului 7 alin. (7) al Legii Nr. 105 din 13.03.2003 privind protecţia consumatorilor, în care este stipulat că: „este interzis importarea, plasarea pe piață și comercializarea produselor expirate".

Pentru neconformitățile depistate, inspectorii au încheiate procese-verbale cu privire la contravenţie. De asemenea, au eliberat prescripții de interzicere a loturilor și înlăturare a neconformităților. Agentul economic riscă o amendă cu valoare cuprinsă între 100-200 unități convenționale pentru persoană juridică și 100- 150 unități convenționale pentru persoană fizică.


sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *