Ultima oră

MARE ATENȚIE! Restricții de tonaj de până în 7,5 tone pe bacurile care traversează Dunărea

Decizia luată de Comitetul pentru Situații de Urgență Brăila are la bază hotărârile CJSU Tulcea privind interzicerea, începând cu data de 27 mai, a circulației autovehiculelor cu masa totală maximă de 7,5 tone pe digul șosea Smârdan — Măcin și pe digul care face legătura între Tulcea — Chilia Veche, ca urmare a creșterii cotelor fluviului Dunărea.

"La punctul de trecere bac Brăila — Smârdan va fi instalat un filtru al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila pentru punerea în aplicare a restricției și de îndrumare a participanților la trafic. Fac excepție autovehiculele care transportă persoane, echipajele de intervenție ale pompierilor, poliției, salvării și cele care execută lucrări de eliminare a efectelor inundațiilor", a declarat lt. col. Ștefan Stoian.

De asemenea, se menține restricția de limită viteză la 60 km/h pe DN 22B, cunoscut șoferilor ca digul Brăila — Galați.

Este monitorizată continuu starea digurilor, a cotelor și a debitelor fluviului Dunărea, este asigurată permanența la sediile primăriilor riverane Dunării, sunt pregătite rezerve de forțe și mijloace pentru intervenția în caz de necesitate și stocuri pentru apărare împotriva inundațiilor.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *