CSI / RusiaInternaționalUcraina

Marea Britanie anunță că sancțiunile rusești o să rămână în vigoare până când Moscova plătește compensații Kievului

Marea Britanie a introdus o nouă legislație care permite ca sancțiunile rusești să rămână în vigoare până când Moscova plătește compensații Kievului, a declarat luni, într-un comunicat de presă, Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO), transmite CNN.

De asemenea, noua legislație va permite persoanelor sancționate să doneze fondurile înghețate pentru reconstrucția Ucrainei.

Departamentul guvernamental a precizat că va impune, de asemenea, ca persoanele și entitățile care sunt desemnate în cadrul regimului de sancțiuni financiare împotriva Rusiei să dezvăluie activele pe care le dețin în Marea Britanie.

„Aceste noi măsuri marchează o întărire majoră în abordarea sancțiunilor britanice împotriva Rusiei, în timp ce Putin și acoliții săi își continuă războiul ilegal și în timp ce Ucraina se lansează în contraofensiva sa”, a declarat FCDO.

Ministrul de externe James Cleverly a declarat: „Prin noile măsuri de astăzi, consolidăm abordarea britanică în materie de sancțiuni, afirmând că Marea Britanie este pregătită să folosească sancțiuni pentru a se asigura că Rusia plătește pentru a repara țara pe care a atacat-o atât de nechibzuit”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *