Actualitate

Marea Britanie a vândut armatei ucrainene blindate ușoare

Oficialul ucrainean a precizat că blindatele au fost achiziționate fără armament și urmează să fie adaptate nevoilor armatei ucrainene în urma unor lucrări realizate de compania de stat Ukroboronprom, care le va echipa cu armament de producție ucraineană. După terminarea acestor lucrări și a testelor necesare, ele vor intra imediat în dotarea armatei, a mai spus Turcinov.

Anunțul inițial al acestui import a fost făcut pe 5 decembrie de directorul Ukroboronprom, Sergii Pinkas, care a precizat că pentru cele 75 de vehicule militare Ucraina a plătit circa 3,8 milioane de dolari. El a explicat atunci că blindatele Saxon constituie o alternativă convenabilă pentru înlocuirea blindatelor depășite tehnologic aflate în dotarea armatei ucrainene, menționând că aceste vehicule oferă protecția necesară trupelor ce execută misiuni de luptă în cele două provincii separatiste proruse din estul țării.

Blindatul Saxon a fost proiectat în anii ’70, ca vehicul de luptă ieftin și eficient pentru infanteria mecanizată. În prezent se mai află în dotarea armatelor din Irak, Oman, Bahrein, Nigeria, Malaezia și Mozambic, în timp ce armata britanică le-a scos din exploatare.

Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *