Externe

Marea Britanie anunță sancțiuni financiare pentru apropiații lui Putin: „Demascăm și țintim rețeaua care ajută și susțin agresiunea lui Putin”

Vineri, Marea Britanie a anunțat noi sancțiuni financiare care îi vizează pe apropiații lui Vladimir Putin, între care fosta sa soție, Liudmila Putina, și verii acestuia, relatează The Guardian.

„Demascăm și țintim rețeaua umbrită care susține stilul de viață de lux al lui Putin și întărește menghina din cercul său interior”, a declarat ministrul britanic de externe, Liz Truss, într-un comunicat.

„Vom continua cu sancțiuni împotriva tuturor celor care ajută și susțin agresiunea lui Vladimir Putin până când Ucraina va învinge”, a mai transmis șefa diplomației engleze.  

Printre cei plasați pe lista sancțiunilor se află și fosta soție și fosta primă doamnă a Rusiei, Liudmila Putina. De asemenea, Mihail Şelomov, om de afaceri rus și vărul liderului de la Kremlin, a fost și el vizat de noile sancțiuni ale Marii Britanii. 

Potrivit ministerului de Externe de la Londra, stilul de viață luxos al liderului rus ar fi ”finanțat de un cerc format din familie, prieteni și alte elite”, în condițiile în care bunurile deținute de Putin ar fi modeste, mai scrie sursa citată cu referire la Digi24.ro.

Lista rușilor sancționaţi de Marea Britanie numără până în prezent peste 1.000 de persoane și 100 de entități.

Ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, a precizat că sancțiunile internaționale împotriva Rusiei ar trebui ridicate numai atunci când toate trupele rusești pleacă din Ucraina. Aceasta i-a îndemnat pe omologii săi, la întâlnirea miniștrilor de externe G7, să se angajeze spre noi valuri de sancțiuni atâta timp cât trupele ruse rămân în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *