Externe

Marea Britanie ar putea impune o interdicție dură de interzicere a fumatului

Guvernul premierului britanic Rishi Sunak, ca parte a revizuirii politicii pe fondul scăderii ratingurilor, discută posibilitatea adoptării unei legislații stricte de interzicere a fumatului, urmând exemplul Noii Zeelande..

Surse din cadrul guvernului britanic susțin că Sunak discută posibilitatea introducerii unora dintre cele mai dure măsuri anti-fumat din lume, care ar interzice efectiv generației următoare să cumpere țigări.

Luând ca punct de referință exemplul Noii Zeelande, acestea ar presupune creșterea permanentă a vârstei legale de fumat, astfel încât tutunul să nu mai fie vândut niciodată celor născuți începând cu 1 ianuarie 2009.

Aceste măsuri, potrivit The Guardian, fac parte dintr-o nouă politică “orientată spre consumator” pe care echipa premierului britanic dorește să o aplice în contextul pregătirilor pentru alegerile generale de anul viitor.

Cel mai recent sondaj YouGov a arătat că Sunak este văzut negativ de 68% dintre britanici, iar ratingul său net (diferența dintre procentul celor care îl văd favorabil și nefavorabil) a scăzut la -45, cel mai scăzut nivel de la începutul mandatului său de premier.

Săptămâna aceasta, premierul britanic a fost criticat de mediul de afaceri, de activiștii pentru climă și chiar de centriștii din Partidul său Conservator pentru că a renunțat la obiectivele de zero emisii de gaze cu efect de seră.

Franța intenționează să interzică țigările electronice de unică folosință, iar Germania vrea să interzică fumatul în mașini atunci când sunt pasageri copii sau femei însărcinate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *