CSI / RusiaExterne

Marea Britanie l-a sancționat pe Patriarhul rus Kiril

Joi, Marea Britanie a anunţat că i-a sancţionat pe comisarul rus pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova şi pe şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, într-un nou val de sancţiuni împotriva Rusiei asupra crizei ucrainene, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Foreign Office-ul a declarat că a sancţionat-o pe Lvova-Belova pentru transferul forţat şi adopţia copiilor ucraineni, în timp ce Kirill a fost vizat pentru „sprijinul său proeminent faţă de agresiunea militară rusă în Ucraina”.

Comunicatul adaugă că patru înalţi oficiali militari dintr-o unitate „cunoscută că a ucis, violat şi torturat civili” în oraşul ucrainean Bucea au fost de asemenea sancţionaţi.

„Vizăm facilitatorii şi autorii războiului (preşedintelui rus Vladimir) Putin care au adus nespusă suferinţă Ucrainei, inclusiv transferul forţat şi adopţia de copii”, a declarat ministrul de externe britanic Liz Truss în comunicat.

Potrivit guvernului, sancţiunile vizează și aliaţi ai lui Putin, comandanţi militari şi dealeri de arme ruşi.

Principalele ţări occidentale au anunţat sancţiuni masive împotriva Rusiei în ultimele luni asupra a ceea ce spun că este o invazie a Ucrainei în februarie. Moscova a numit-o o operaţiune militară specială, susţinând că scopul ei este de a dezarma şi „denazifica” vecinul său, aminteşte Reuters.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *