Internațional

Marea Britanie: Ministrul pentru Imigraţie a demisionat după ce a aflat că menajeră să nu avea drept de muncă în Regat

În scrisoarea de demisie, Harper explică că a verificat documentele menajerei sale în 2007, când a angajat-o, şi apoi în 2012. Un an mai târziu, în contextul în care,în calitate de ministru, a recomandat angajatorilor să efectueze "verificări rezonabile" ale angajaţilor, a considerat că ar fi "prudent să verific că toate actele legate de manajera mea sunt în ordine".

Cum nu a reuşit să găsească copii ale unor acte necesare, în urmă cu o luna i-a cerut angajatei sale să prezinte documentele necesare. Când biroul sau a verificat actele, a ieşit la iveală faptul că menajeră nu avea viza de şedere permanentă în Marea Britanie.

Harper a informat-o imediat pe Theresa May, secretarul de Interne, iar chestiunea a fost preluată de Biroul de Imigraţii.

"Deşi am respectat tot timpul legea, consider că, în calitate de ministru pentru Imigraţie, care vine în Parlament cu un pachet legislativ care va înăspri legile pentru imigraţie, ar trebui să mă judec la un standard mai înalt decât aştept de la alţii", a scris Harper în scrisoarea de demisie.

Corespondentul pentru Interne al BBC, Danny Shaw, a scris pe Twitter că "Mark Harper va fi probabil amintit pentru reclamele de pe camioane cu textul ‘mergi acasă’ şi pentru măsurile de diminuare a cererilor de ajutor social din partea imigranţilor din UE".

Camioanele despre care vorbeşte jurnalistul BBC, cu mesajul "Ilegal în Marea Britanie? Mergi acasă sau rişti să fii arestat" / "În the UK illegally? Go home or face arrest" au fost lansate în timpul mandatului lui Harper şi conduse prin Londra. Textul oferea şi un număr de telefon la care cei dispuşi să plece puteau cere asistenţă.

La începutul anului, cu ocazia ridicării restricţiilor de muncă pentru români şi bulgari, Harper a insistat că sistemul de ajutoare sociale a fost "înăsprit" astfel încât oamenii să vină în Marea Britanie că să muncească şi nu pentru a primi bani.

În noiembrie 2013, Harper declara că Marea Britanie nu se va confruntă cu un aflux de migranţi români şi bulgari, după anularea începând din 2014 a restricţiilor care la sunt impuse, aceştia preferând Italia, Spania şi Germania.
 
Sursa: AFP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *