Actualitate

Marea Britanie va întări paza maritimă pentru a stopa traversarea Canalului Mânecii de către migranți

„Am luat măsuri la Calais care au îmbunătățit situația acolo. Este clar că oamenii încearcă acum rute diferite, iar noi vom căuta să tăiem aceste rute", a declarat purtătorul de cuvânt.

„Adoptăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja securitatea frontierei și vom continua să procedăm astfel", a indicat el.

Potrivit guvernului de la Londra, paza de frontieră, care deține în prezent trei nave, va fi dotată cu ambarcațiuni de patrulare suplimentare pentru a preveni contrabanda cu arme, droguri și migranți. Primul lot va intra în funcțiune în lunile următoare, a indicat guvernul, fără a preciza despre câte ambarcațiuni va fi vorba.

Totodată, ofițerii pazei de frontieră au primit prerogative suplimentare pentru a stopa, aborda, deturna și reține nave, dar și de a opera arestări, și vor fi create trei centre maritime pentru a îmbunătăți culegerea de informații.

„Intenția noastră este de-ai împiedica pe oameni să mai încerce traversarea Canalului Mânecii. Luăm măsuri pentru a ne îmbunătăți capacitatea de a-i stopa", a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Imigrația constituie un subiect-cheie în dezbaterea înaintea referendumului din 23 iunie privind rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană sau părăsirea blocului comunitar.

Un sondaj publicat marți de Daily Telegraph indică un scor în creștere cu 4 puncte, până la 46%, pentru partizanii ieșirii din UE, fostul strateg politic al lui Cameron, Lynton Crosby, explicând această evoluție prin accentul pus de campania "Out" tocmai pe problema migrației în ultimele zile. În același sondaj, procentul celor care se declară pentru rămânerea în Uniune este de 51%, diferența între cele două opțiuni reducându-se la 5 puncte, față de 13 în urmă cu cinci săptămâni.
 
agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *