Bună Dimineața

Marea încredere a oamenilor în poliție

Citind mesajul lui postat pe o rețea de socializare, mi-a sărit în ochi insistența cu care demnitarul vrea să sublinieze că „încrederea cetățenilor în poliție se află la maximul istoric”.

Barometrul Opiniei Publice din luna noiembrie semnalează că, într-adevăr, 39% din populația are încredere în instituția de menținere a ordinii publice, ceea ce înseamnă o creștere cu vreo 8% comparativ cu anul 2011. Interesant este câți respondenți au foarte multă încredere în poliție – doar 5%. Ar trebui să adaug că dacă ai vreun cumătru sau unchi pe la MAI, încredere se poate transforma în dragoste curată, care prinde bine atunci când trebuie. Spre comparație, în SUA și Germania, încrederea populației față de poliție este în proporție de 53% și, respectiv, circa 80%. Dincolo de cifre și reforme de imagine, activitatea MAI lasă încă mult de dorit.

Să ne amintim de intimidările la care a fost supusă redacția deschide.md care a scris despre unele fărădelegi comise de către Direcția Operațiuni Speciale a MAI. Unul din jurnaliștii deschide.md Vadim Ungureanu a fost arestat și supus șantajului și presiunii psihologice încât tânărul era gata să-și taie la un moment dat venele.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *