Actualitate

Mărfurile moldoveneşti cuceresc piaţa din România

Pentru vizitatorii expoziţiei a fost pregătită o gamă largă de produse alimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte, articole din piele și accesorii, mobilier și produse de tâmplărie.

La deschiderea expoziţiei au participat mai mulţi oficiali din Republica Moldova şi România, care s-au arătat încrezători că există şanse mari pentru intensificarea exporturilor moldoveneşti în România. „În ultimii doi ani, din momentul în care Moldova a semnat şi pune în aplicare Acordul de asociere cu UE, comerţul cu România a atins nivele extrem de mari. Comerţul bilateral cu România a ajuns la peste 1 miliard de dolari anual”, a declarat ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

„Prezenţa oamenilor de afaceri, contactele ce se vor face, relaţiile comerciale ce cresc în fiecare zi, cât şi proiectele investiţionale pe care România şi le propune – sunt lucruri care ajuta parcursul european al Moldovei”, a precizat ministrul Economiei din România, Costin Borc.

Producătorii moldoveni spun că au adus în România tot ce au mai bun, iar vizitatorii expoziţiei s-au arătat impresionaţi de calitatea produselor moldoveneşti.

Agenda expoziţiei mai include organizarea Forumului bilateral de afaceri moldo-român, unde vor fi prezentate oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova.

Sursă: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *