Tendințe

Margaret Thatcher – stilul unei doamne de fier

Fiica unui croitor, M. Thatcher a crescut purtând haine cusute acasă. Abia după ce s-a căsătorit cu soțul său, Denis, și-a permis să cheltuie pe haine. În timp, a reușit să-și creeze propriul stil din deux-piece-uri colorate, pălării, genți și, desigur, șiragul de perle. Acesta din urmă i-a fost oferit de soțul său imediat după nașterea copiilor. Pentru „doamna de fier”, detaliile au contat nu doar în politică, ci și în modă.

Stiliștii au reușit să o convingă să renunțe doar la pălăriile ciudate, or ea știa deja cum să se îmbrace. „Trebuie să decizi care sunt hainele în care eşti confortabilă. Trebuie să te simţi confortabil. Niciodată stridente, ci decente şi bine croite. Nu este nefeminin să fie bine croite”, spunea prima femeie premier a Marii Britanii.

Margaret Thatcher făcea parte din generația femeilor învățate să apară în fața celorlalți cu părul coafat într-un anume fel, cu mănuși, geanta și pantofii potriviți, și fără pantaloni. Fiind un prim-ministru al conservatorilor, Thatcher și-a permis totuși să adauge puțină modernitate stilului ei elegant, optând pentru costumele albastre în locul celor negre. O afirmație a propriei sale feminități au fost și fundele cămășilor. Dacă deux-pieces-urile vorbeau despre putere, atunci fundele reușeau să-i arăte latura ei mai dulce.

Stilul lui Margaret Thatcher a evoluat odată cu anii petrecuți în casa de pe strada Downing 10 din Londra (reședința prim-miniștrilor englezi). Dacă la începutul carierei sale politice opta pentru rochii fluide, piese lejere, în culori deschise, optimiste, în timp, „doamna de fier” alege haine mai structurate, grafice, în culori pământii, de la burgundy până la maro. Schimbări stilistice ce arată evoluția politică a fostei prim-ministru.

Într-o lume a bărbaților, Margaret Thatcher a reușit să demonstreze că o femeie se poate descurca de minune. Iar moda devine un instrument perfect pentru a-ți comunica sau masca mesajele și intențiile.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *