Social

Marian Lupu asigură că legea antidiscriminare nu va contravine principiilor Bisericii Ortodoxe

Subiectul principal al întrevederilor s-a axat pe proiectul de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării, document care în ultima vreme este discutat intens în societatea noastră, inclusiv în mediul Bisericii Ortodoxe.

Marian Lupu a precizat că respectivul proiect de lege încă nu a fost prezentat Parlamentului şi că Guvernul abia urmează să adopte în viitorul apropiat varianta lui finală, după care o va propune deputaţilor spre examinare.

El a mai spus că, pe de o parte, adoptarea proiectului de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării este necesară pentru a asigura drepturile fundamentale ale tuturor cetăţenilor R. Moldova, iar, pe de altă parte, acest document „nu trebuie să contravină obiceiurilor şi tradiţiilor societăţii moldoveneşti, a moralităţii creştine”. Preşedintele Parlamentului i-a asigurat pe membrii Sinodului că „documentul final, care va fi adoptat de către Parlament, în mod categoric nu va contravine principiilor fundamentale ale Bisericii Ortodoxe”.

La rândul său, premierul Vlad Filat, la întrevederea pe care a avut-o cu membrii Sinodului, a menţionat că proiectul de lege este încă în fază de
elaborare, iar adoptarea lui va fi precedată de discuţii complementare.

Vlad Filat a spus că Guvernul va acţiona în vederea asigurării drepturilor fundamentale ale omului „în conformitate cu obiectivul de integrare europeană al R. Moldova”. Premierul a menţionat necesitatea menţinerii unui echilibru în discuţiile la această temă şi a păstrării calmului, mai ales acum, când ţara se află în ajunul Sfintelor Sărbători de Paşti.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *