Actualitate

Marina militară americană planifică să adăpostească 25.000 de imigranţi

U.S. Navy – marina militară – nu a fost solicitată să găzduiască imigranţi ilegali, ci doar se pregăteşte pentru această posibilitate, a precizat sursa citată. Un memoriu intern menţionează posibilitatea creării unor adăposturi pe aeroporturi ale marinei din statul Alabama.

Existenţa memoriului şi detalii din el au fost semnalate în premieră, vineri, de revista Time, arată Reuters. AFP a preluat unele informaţii din această publicaţie, care arată că se propune şi construirea unei tabere pentru 47.000 de imigranţi lângă San Francisco, iar alţi 47.000 ar putea fi primiţi la Camp Pendleton, cea mai mare bază a infanteriei marine din sudul Californiei. Este avută în vedere şi o bază de lângă Yuma, în Arizona.

AFP menţionează că Pentagonul a refuzat să comenteze despre documentul intern, care nu a fost validat de conducerea militară, dar un purtător de cuvânt a recunoscut că au loc pregătiri prudente şi sunt luate în considerare baze din întreaga ţară, în eventualitatea unei solicitări din partea Departamentului pentru Securitate Internă. O astfel de cerere nu a fost încă formulată oficial, a precizat locotenent-colonelul Jamie Davis.

Administraţia condusă de preşedintele Donald Trump intenţionează să detensioneze situaţia la frontiera cu Mexicul, unde imigranţii ilegali sunt în prezent încarceraţi. Politica de despărţire a copiilor de părinţii trimişi în detenţie este controversată atât în SUA, cât şi pe plan internaţional, iar presa şi mediile sociale au difuzat reportaje şi fotografii care prezintă situaţiile tragice create astfel. Miercuri, Trump a semnat un ordin prezidenţial prin care permite închiderea familiilor împreună. Evidenţele serviciului vamal şi de protecţie a frontierelor Statelor Unite arată că din 5 mai până în 9 iunie 2342 de copii au fost despărţiţi de părinţii lor, după ce au intrat ilegal pe teritoriul american.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *