Actualitate

Marina militară chineză a ținut cele mai mari manevre militare efectuate vreodată în Marea Chinei de Sud

 Pentru prima dată, a participat la exerciții grupul de portavioane de atac, acesta reprezentând cele mai moderne arme ale armatei chineze.

Președintele Xi Jinping, care este și Secretar General al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez și Președinte al Comisiei Militare Centrale, a trecut navele în revistă și a ținut un discurs în fața marinarilor, conform publicației PLA Daily.

Comisia militară centrală reprezintă comandamentul general al armatei chineze, în care sunt înrolați peste două milioane de militari. Patruzeci și opt de nave de război, 76 de avioane și peste 10.000 de marinari și soldați au luat parte la aplicație, considerată a fi "cea mai mare paradă militară maritimă de la înființarea noii Chine și un spectacol eroic al Marinei PLA, în noua eră" conform aceluiași reportaj al publicației oficiale a armatei chineze.

Aceasta a fost prima paradă militară maritimă care a avut loc în Marea Chinei de Sud, fiind deschisă și publicului larg, informează publicația de stat Global Times.

Toate sistemele de luptă ale Marinei PLA și 10 escadrile au participat la paradă. "Cele mai avansate arme, inclusiv distrugătoare Liaoning de tip 052D, distrugătoare de tip 052C, transportoare de tip 071 și submarine de tip 093, au navigat în Marea Chinei de Sud", a declarat, pentru publicația Global Times, Song Zhongping, expert militar și comentator TV.

Exercițiul a avut loc pe fondul incursiunilor frecvente ale navelor și avioanelor militare americane în Marea Chinei de Sud pentru afirmarea dreptului la liberă navigație în zonă, în special în jurul insulelor artificiale construite de China, unde au fost deplasate și câteva garnizoane. China are pretenții asupra întregii zone a Mării Chinei de Sud. Și Vietnam, Filipine, Malaezia, Brunei, respectiv Taiwan au pretenții asupra unor părți din mare.

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *