ActualitateExterne

Marina Ovsianikova care a protestat în direct față de război a fost angajată de un ziar german

Marina Ovsianikova, jurnalista care a apărut la postul public de televiziune din Rusia cu un mesaj împotriva războiului, în timpul celui mai urmărit program de știri din țară, a fost angajată de ziarul german Die Welt.

Marina Ovsianikova a ajuns pe prima pagină a ziarelor din toată lumea după ce a intrat în direct ținând o pancartă pe care scria: „Nu războiului, opriți războiul, nu credeți propaganda, vă mint aici”.

Amintim că aceasta a fost reținută pentru 14 ore și, în cele din urmă, a primit o amendă de 30.000 de ruble, aproximativ 250 de euro. Însă, cel mai probabil, va fi judecată în baza legii care interzice criticarea armatei ruse și riscă ani grei de închisoare. Cu toate acestea, femeia în vârstă de 43 de ani a decis să rămână în Rusia și va fi corespondent independent pentru Die Welt, realizând „reportaje din Ucraina și Rusia, printre altele”, potrivit BBC.

Informația a fost confirmată de proprietarul publicației, Axel Springer, care a mai spus că Marina va scrie pentru ziar, dar va lucra și pentru canalul TV de știri Die Welt.

Fosta angajată a postului tv de stat din Rusia Canalul 1 „a apărat etica jurnalistică, în ciuda amenințării” cu protestul ei în direct, a declarat redactorul șef al Welt Group, Ulf Poschardt.

Jurnalista a intrat în emisie în direct cu un mesaj anti-război

Luna trecută, Marina Ovsianikova a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria: „Nu războiului! Nu credeți propaganda, vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”. Secvența a durat doar câteva secunde.

Înainte de acest incident, jurnalista a întregistrat un mesaj video, ajuns și el pe rețelele sociale, în care spune: „Din nefericire, în ultimii ani, am lucrat la Canal 1 și am fost implicată în propaganda Kremlinului, iar acum îmi este foarte rușine de asta. Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, Rusia fiind țara agresoare, iar aceasta agresiune este pe conștiința unui singur om. Acest om este Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean iar mama mea este rusoaică, iar ei niciodată nu au fost dușmani. Această bijuterie de pe gâtul meu este un simbol al faptului că Rusia trebuie să oprească imediat acest război fratricid. Popoarele noastre frățești încă se vor putea împăca. Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Canal 1 (postul public – n.r.) și m-am ocupat de propaganda Kremlinului și mie, acum, îmi este foarte rușine pentru acest lucru. Mi-e rușine pentru că am permis să se spună minciuni pe ecranul televizorului. Mi-e rușine pentru că am permis ca rușii sa fie zombificati. Am tăcut în 2014, când toate acestea abia începeau. Nu am ieșit la mitinguri când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi și am urmărit acest regim anti-uman fără a schița nimic și acum toată lumea ne-a întors spatele. Și încă 10 generații de acum încolo nu se vor putea spăla de rușinea acestui război fratricid”.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *