Marinată de varză cu morcovi și ardei. Rapidă și gustoasă.
Ingrediente:
Pentru un borcan de trei litri:
Varză – 1 kochan mic
Morcovi – 1 buc.
Usturoi – 3 căței
Ceapă 1-2 buc.
Ardei gras roșu
Ierburi aromatice – după gust.
Pentru saramură:
Apă – 1,5 litri
Sare – 2 linguri.
Ulei vegetal – 1/2 cană.
Zahăr – 4 linguri.
Oțet 70%-1 lingură.
Mod de preparare
Varza, morcovii, usturoiul, ceapa, ardeii și ierburile aromatice tăiate, se pun într-un castron, se amestecă ușor și se pun într-un borcan.
Se fierbe apă, adăugând sare, ulei, zahăr și oțet. Se toarnă saramura rezultată peste varza din borcan și se acoperă cu un capac (de plastic).
Se lasă timp de 24 de ore, până se răcește complet. Apoi puneți-o în frigider. Și vă puteți bucura de o varză delicioasă.
Această varză poate fi pregătită și pentru iarnă, doar că se înșurubează cu un capac de fier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!