Politică

Mărinimie sau prostie? Autoritățile germane sunt de acord să acorde azil dezertorilor din armata rusă

Ministrul german de interne, Nancy Faiser, a declarat că autoritățile germane sunt pregătite să accepte dezertori din armata rusă și opozanți ai regimului Putin. Un interviu cu ea a fost publicat de ziarul Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Înainte ca Rusia să anunțe “mobilizarea parțială”, RFG a declarat că refuzul de a servi în armată și dezertarea nu sunt motive de protecție a cetățenilor ruși.

“De regulă, dezertorii care sunt amenințați cu represiunea violentă primesc protecție internațională în Germania. Oricine se opune cu curaj regimului lui Putin și se expune unui mare pericol poate cere azil în Germania din cauza persecuției politice.”

Înainte de aceasta, organizația germană pentru drepturile omului Pro Asyl a cerut Germaniei și altor țări să îi protejeze pe rușii care “votează împotriva războiului de agresiune al Rusiei”.

Ministerul ceh de Externe a anunțat anterior că țara nu va acorda vize umanitare rușilor care părăsesc țara în urma mobilizării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Lasand la o parte deja traditionala slugarnicie e Germaniei fata de Rusia, adevarul este ca in constitutia germana dreptul la azil este clar definit. Daca se va ajunge pana acolo, pe langa milioanele de rusi deghizati in nemti, care oricum traiesc in Germania, vor mai veni alte cateva sute de mii, care dracu stie cine sunt si ce urmaresc in realitate. Din Germania vor putea ajunge oriunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *