Ultima oră

MARINUȚĂ SE FACE DE RÂS: “Nu trebuie să ne axăm pe politica militară…”

Despre aceasta a vorbit ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.

„Echipamentul pe care îl are Armata Națională în dotare este cel moștenit de la Uniunea Sovietică. Din ’92 încoace, noi nu am procurat nimic. Nu avem tancuri, avem doar mașini blindate”, a menționat Marinuța. În același timp, ministrul Apărării a precizat că în stânga Nistrului sunt și tancuri. „Ei au tancuri, noi nu avem. Au aceeași tehnică, din anii ’90. Tot e moștenită din perioada sovietică”, a adăugat sursa.

El accentuează că problema transnistreană trebuie să fie soluționată pe cale pașnică și că nu trebuie să ne măsurăm forțele. „Nu trebuie să ne axăm pe politica militară, pe posibilitatea unui eventual conflict militar, să ne arătăm mușchii, ci pe discursul diplomatic, schimbarea misiunii de menținere a păcii, din una militară în una civilă”, a reliefat Marinuța.

Potrivit lui, Armata este dotată cu cele necesare pentru a îndeplini misiunile sale curente, dar echipamentul este învechit. „Există un plan de reînnoire, dar trebuie ca acesta să fie aprobat. Noi ne propunem ca din 2015 să avem 0,5% din PIB ca până în 2020 să avem 1% din PIB. Acest lucru ne va permite să profesionalizăm armata, să reparăm unele piese din artilerie, din tehnica blindată, etc. În curând, vom primi câteva zeci de mașini Hummer, prin programul de Asistență a SUA. Va fi dotat Batalionul de Destinație Specială, dar și alte unități”, a mai spus Vitalie Marinuța, făcând referire la bugetul auster al armatei.

Sursa: cotidianul.ro
 
Nota redacției: Dacă Ministrul Apărării nu vede sens în "politica militară", îl rugăm respectuos să-și dea demisia sau să lase pe altul care înțelege ce se înâmplă în regiune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *