Externe

Mario Monti: Italia nu are nevoie de împrumuturi

„Italia, chiar şi în viitor, nu va avea nevoie de ajutorul Fondului de susţinere a zonei euro” (EFSF), a declarat Monti pentru ARD, potrivit presei italiene. Fostul comisar european, care a dezminţit cu tărie zvonurile privind o eventuala contaminare a Romei de criza datoriilor suverane, a cerut pieţelor şi observatorilor „să nu se lase conduşi de clişee şi prejudecăţi”.

„Înţeleg că, în trecut, Italia a putut fi asociată cu imaginea unei ţări indisciplinate, dar în prezent, este mult mai disciplinată decât multe alte ţări europene”, a subliniat el.

„Ţara noastră plăteşte, prin intermediul contribuţiei sale proporţionale pentru a ajuta Grecia, Portugalia, Irlanda şi Spania. Iar acum plăteşte şi prin dobânzile extrem de ridicate din cauza tensiunilor de pe pieţe”, a adăugat Monti.

Roma se lupta să îndepărteze temerile pieţelor că va fi următoarea ţara afectata de criza datoriilor, după ajutorul promis Spaniei în cursul weekendului şi înaintea alegerilor pline de riscuri ce vor avea loc duminică în Grecia. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *