CSI / RusiaExterne

Marionetele lui Putin din regiunile ucrainene anunță rezultatele parțiale ale referendumurilor de anexare la Rusia: Peste 97 % din voturi, în favoarea alipirii

Autoritățile pro-ruse din cele patru regiuni ucrainene controlate de Rusia au anunțat că „da” a prevalat, potrivit rezultatelor prezentate ca fiind parțiale, în cadrul „referendumurilor” de anexare a acestor regiuni la Rusia condamnate de comunitatea internațională, potrivit agențiilor ruse, relatează AFP și Hotnews.

Autoritățile din fiecare dintre cele patru regiuni ucrainene au spus că „da” a câștigat între 97 și 98% din voturi după numărarea de la 20 la 27% din voturi, au informat agențiile Ria Novosti, TASS și Interfax.

Rezultatele preliminare în cele patru regiuni în care s-a desfășurat referendumul de anexare la Rusia, potrivit Ria Novosti:

  • – în regiunea Zaporojie au votat „pentru” – 98,19% (după procesarea a 18% din voturi);
  • —în Republica Populară Donețk au votat „pentru” – 98,27% (20,64% din voturi);
  • —în Republica Populară Lugansk au votat „pentru” – 97,83% (21,11% din voturi);
  • —în regiunea Herson au votat „pentru” – 97,63% (27% din voturi).

Oficialii ucraineni au descris procesul, care a început vineri, drept „un spectacol propagandistic”, iar oficialii occidentali au spus că rezultatele nu vor fi recunoscute.

Secretarul de externe al Marii Britanii, James Cleverly, a condamnat „referendumurile” Rusiei în Ucraina, spunând că „rezultatele false” nu vor fi recunoscute. De altfel, Marea Britanie a a anunțat luni, 26 septembrie, un nou pachet de sancțiuni legate de ceea ce a descris drept referendumurile „false” ale Moscovei din patru regiuni din estul Ucrainei pentru anexarea la Rusia, relatează sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *