Externe

Marionetele Moscovei „suspendă” planurile pentru referendumul de aderare la Rusia

Luni, un oficial instalat de Rusia în regiunea ucraineană Herson a declarat că planurile pentru un referendum privind aderarea la Rusia au fost „suspendate” din cauza situației de securitate, a relatat agenția de știri rusă de stat TASS, preluată de Reuters și Hotnews.

Potrivit TASS, Kirill Stremousov a declarat că vitalul pod Antonivski, care traversează râul Dnipro în apropierea orașului Herson, nu mai poate fi traversat cu mașina după săptămâni de bombardamente ucrainene.

Aproximativ toată regiunea Herson a fost cucerită de ocupanții ruși din Crimeea vecină în luna martie.

Săptămâna trecută, Ucraina a anunțat că a lansat o contraofensivă menită să recucerească regiunea după săptămâni de bombardamente care au vizat poduri și depozite de muniții.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat în urmă cu aproape o lună că, în cazul în care Rusia va organiza referendumuri în zonele ocupate din Ucraina cu privire la aderarea la Rusia, nu vor mai putea exista discuții cu Ucraina sau cu aliații săi internaționali.

„Dacă ocupanții vor continua pe calea pseudo-referendumurilor, vor închide pentru ei înșiși orice șansă de discuții cu Ucraina și cu lumea liberă, de care partea rusă va avea în mod clar nevoie la un moment dat”, declara atunci președintele ucrainean.

Pseudo-autoritățile instalate de Moscova în Herson au sugerat recent că un referendum privind aderarea la Rusia ar putea fi organizat în următoarele săptămâni sau luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *