Carte

Marius Lazurca: Pe 1 septembrie elevii moldoveni vor avea manuale de Istorie tipărite în România

"Începând cu mâine, 1 septembrie, aceste manuale vor fi în ghiozdanele elevilor şi vor fi principalul – unicul, în fond – instrument de lucru pentru aceşti elevi. Este ceea ce ni s-a spus în Republica Moldova, de la cel mai înalt nivel de autoritate publică", a declarat ambasadorul menţionând că aceste manuale au fost deja livrate la şcoli.

Diplomatul român a menţionat că a verificat personal programa de Istorie ce urmează a fi predată în Republica Moldova. "Trebuie să vă spun că nu există obiecţii pe care România le poate formula în mod realist cu privire la această programă. Istoria Românilor există, felul în care tematica este prezentată ne poate mulţumi" a observat Marius Lazurcă. 

Amntim că, pe 10 august, ministrului Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a declarat că în anul de studii 2011-2012, elevii din şcolile R. Moldova vor studia un singur curs numit Istoria, care va conţine trei compartimente: istoria universală, istoria naţională şi istoria regională, iar manualul de Istoria Românilor va fi un titlu opţional. 

Referinţe: Noul manual de istorie nu se va mai numi „Istoria Românilor”

„Istoria Românilor” va fi înlocuită cu „Istoria PLDM” ?

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *