Actualitate

Marius Lulea, vicepreședinte al AUR: R. Moldova ține sechestrați peste trei milioane de români și în numele lor politicienii moldoveni devalizează bugetul de stat

Expresia: "Republica Moldova al doilea stat românesc" este una greșită deoarece dincolo de Prut este un stat oligarhic clar antiromânesc. Acest stat ține sechestrați peste trei milioane de români și în numele lor politicienii moldoveni devalizează bugetul de stat alimentat puternic de banii trimiși acasă de românii alungați, de Bruxelles, de București și, atunci când este nevoie, de Moscova.

George Simion pățește ceea ce pățește orice român abandonat de stat. Președintele României, premierul și ministrul de externe aveau toate instrumentele de presiune necesare ca drepturile nici unui român să nu fie încălcate de statul Republica Moldova sau orice alt stat din lume. Aici nu este vorba doar despre George Simion ci despre faptul că fiecare român este pe barba lui.

Soluția pare să fie la Chișinău dar în realitate ea stă la București. Dacă Iohannis, Cîțu sau Aurescu și-ar dori eliminarea interdicția abuzivă s-ar ridica pe loc. Cei care cred că acest lucru se întâmplă în justiția din Republica Moldova sunt niște naivi… Nu există așa ceva, acolo deciziile luate se mențin datorită modului în care oligarhia știe să își apere privilegiile dobândite. E ca și cum te-ai aștepta ca justiția din Rusia să îi facă dreptate lui Navalnîi. Astfel de situații se rezolvă pe calea diplomației și o interdicție se ridică și în câteva minute.

George Simion este acum în vamă și statul Republica Moldova își bate joc de România. Este frig, dar George a știu întotdeauna să se bată pentru drepturile românilor, căci aici nu este vorba despre el ci despre pericolul pe care George îl reprezintă asupra oligarhiei politice de la Chișinău.

Dodon și Plahotniuc au dispărut, credeați că s-a schimbat ceva? Mai gândiți-vă…
 
Marius Dorin Lulea

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *