Atitudini

Markoman, Pavlik şi patriotul Voronin

Dodon l-a numit pe Mark Tkaciuk – Markoman, sugerând, nu destul de subtil, că Mark Tkaciuk ar fi narcoman. Lupta dintre cei doi e foarte haioasă, se aruncă mult cu rahat, iar luptătorii se mânjesc cu rahat şi pe faţă, ca să pară camuflaţi.

Voronin, în sfârşit, a ajuns la ceea ce merita. După ce şi-a trădat bunicul, pe Isidor Sârbu, un mare patriot român, cei pe care i-a crescut la sân, întocmai ca el, îi întorc spatele şi îl scuipă. PCRM s-a transformat într-o gaşcă de Pavlici Morozov. Iar cel mai tare Pavlik e Dodon, un personaj inventat de Voronin.

Pe blogul lui Dodon am citit despre faptul că Markoman (Mark Tkaciuk) ar fi alcoolic, nebun, narcoman şi homosexual. Pe Voronin îl cataloghează simplu – un prost influenţat de Markoman.

Dacă va continua în aceeaşi linie, trebuie să ne aşteptăm ca Dodon să ne spună că de fapt a plecat din PCRM din cauza proştilor, beţivilor şi narcomanilor. Probabil că lista defectelor şi viciilor va continua, dar îi las plăcerea asta lui Pavlik. Sigur că şi lui i se vor întoarce, aşa cum i se întorc şi mentorului său – primul Pavlik – Vladimir Voronin. Dar până atunci să ne bucurăm de circ. Merită.

Între timp, primul Pavlik, Voronin, s-a întors în Parlament. Probabil, de frică. Altfel nu ar mai avea cu cine se întoarce, membrii comunişti părăsind partidul într-o veselie. Chiar şi Mişin, zis Şarikov, a părăsit partidul. Cine s-ar fi aşteptat la aşa ceva?

Moldova naşte un nou basm. Pavlik care moare de mâna altui Pavlik. Pavlicii intră în masacru. Şi asta nu e neapărat ceva rău. E vesel. Şi e un circ pe care-l merităm. Să râdem măcar acum. Nu de alta, dar basmul e cu personaje, multe personaje. O complexitate din, vorba lui Pavlik Dodon: droguri, alcool, prostie, nebunie, minciuni şi corupţie. Uite că au reuşit până la urmă să creeze un spectacol ce poate concura cu EURO 2012. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *