Social

Marș pentru drepturile animalelor comunitare

Aceștia au scandat mesaje pentru luare de atitudine în problema câinilor comunitari din Chișinău şi din întreaga ţară.

Nemulțumiți de atitudinea autorităților față de câinii fără stăpân și metodele pe care le utilizează pentru a scăpa de ei, tinerii au scandat mesaje antiomorâre și au înaintat următoarele doleanţe: „Cerem oprirea omorârii animalelor comunitare, construirea unui azil, susținerea inițiativelor pentru protecția animalelor și facilitarea sterilizării lor!”.

Nadia Lefter, organizatoarea marșului, spune că s-au încercat mulțiple metode de colaborare cu Primăria, dar nu se vede nicio reacție din partea lor. „Am adresat petiții și demersuri la care nu am primit răspuns. Am propus planuri concrete, strategii, măsuri clare și sterilizare gratuită – am fost ignorați. Am propus să fie creat un grup de lucru comun pentru a elabora o strategie consolidată, dar grupul a fost creat fără noi. Nu se dorește să se facă nimic. Câte 50 de mii de lei sunt cheltuite lunar de către „Autosalubritate” pentru problema câinilor. Cred că acești bani ar fi de ajutor şi problema putea fi demult soluționată, dar, evident, otrava de șobolani costă mai ieftin…", a mai adăugat organizatoarea.

Conform datelor făcute publice, în Chişinău sunt circa 30 de mii de câini vagabonzi, însă membri ai ONG-urilor pentru protecția animalelor spun că sunt cu mult mai puțini. Atunci când vrei să faci ceva, poţi găsi soluţii, iar atunci când nu vrei să faci nimic, nu accepţi proiectele şi soluţiile pe care ţi le oferă cei care vor să schimbe ceva.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *