Politică

Marți, magistrații Curții de Apel Chișinău vor decide soarta Marinei Tauber

Marți, 25 octombrie, magistrații Curții de Apel Chișinău vor decide soarta Marinei Tauber. Ședința de examinare a recursului va avea loc, după ce pe 21 octombrie, procurorul de caz a contestat cu recurs încheierea instanței de judecată prin care în privința acesteia, măsura preventivă „arestarea la domiciliu” a fost înlocuită cu „eliberarea provizorie sub control judiciar”, transmite TV8.

Pe 18 octombrie, deputata partidului ȘOR, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” a fost plasată sub control judiciar pentru 30 de zile.

Instanța a decis și a admis parțial demersul procurorilor. Astfel, începând cu data de 18 octombrie, Tauber se eliberează din arest la domiciliu și va fi sub control judiciar 30 de zile.

La doar două zile după ce magistrații au trecut-o pe Tauber din arest la domiciliu, sub control judiciar, procurorii au decis că deputata are interdicție de a părăsi municipiul Chișinău. De cealaltă parte, avocații au declarat că o dată cu introducerea restricției, în privința ei s-a comis un abuz și vor contesta decizia în instanța superioară.

Tauber a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor”.

Potrivit probelor administrate pe dosar, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

De asemenea, responsabilii spun că, din aceleași surse de proveniență infracțională, ar fi fost achitate salarii lunare membrilor partidului în sumă de 100 000 de euro, iar peste 3,5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *