Cultură

„Mărțișorul” unește prin cântec cele două maluri ale Nistrului

Pentru prima dată la Festivalul „Mărțișor 2013” vor participa invitaţi din stânga Nistrului. Mai mult, o serie de concerte vor fi organizate și în regiunea transnistreană.

Ministrul Culturii, Boris Focşa, a apreciat această ediţie ca fiind una foarte bogată datorită invitaţilor şi a remarcat că primăvara va veni mai târziu pentru cei care nu vor merge la niciun concert din cadrul festivalului. Astfel, festivalul va fi inaugurat la Palatul Naţional. În cadrul concertului „Mugur alb şi roz, şi pur…” vor evolua orchestrele Companiei publice „Teleradio-Moldova” şi a fraţilor Advahov. De asemenea, în scenă vor urca Ansamblul de dansuri „Codreanca” şi Ansamblul naţional folcloric „Transilvania” din România.

La Filarmonica Naţională vor avea loc 11 concerte, în cadrul cărora vor evolua Ansamblul de dansuri şi muzică populară „Viorica” din Tiraspol şi cvintetul de coarde „Arabesque”, tot din stânga Nistrului. La Sala cu Orgă vor avea loc șase concerte, iar la Teatrul de Operă şi Balet – cinci.
Organizatorii festivalului au menționat în cadrul unei conferințe de presă că, după cinci ani de negocieri, la Chişinău va veni artista rusă Natalia Gutman. În premieră va fi prezentă şi mezzo-soprana Elena Obrazţova, tot din Rusia. La Chişinău sunt aşteptaţi şi artişti din Ucraina, România şi Elveţia.

Festivalul „Mărţişor 2013” se va desfășura în perioada 1-10 martie. Biletele la concertele festivalului vor varia între 30 şi 180 de lei.


Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *