Opinii și Editoriale

Mărturisire

Fiindcă, vă întreb, ce este mai ușor: a crede în ceva ce nu ai văzut sau a nu crede în ceva ce nu ai văzut. E mai simplu să nu crezi și să îți trăiești viața fără frica judecății ce va veni. Însă nebunia acestor oameni e asta: ei spun că un copac există, fiindcă îl văd și îl ating; cred în existența unui om, fiindcă stă și bea cu ei la masă. Ori nu este aceasta o nebunie mai mare? Fiindcă copacul sau omul pentru care ei garantează, azi e, și mâine nu e. Toate lucrurile pe care le putem garanta, sunt azi și mâine nu sunt. 

Iar lumea merge într-o direcție atât de ciudată încât de multe ori nu știm cum să reacționăm. Mâncăm din aceeași farfurie cu oamenii care își bat joc de creștini. Lucrăm lângă oameni care fac bancuri pe seama Bibliei. Stăm sub același acoperiș cu oamenii care îți interzic, în numele discriminării, să îi oprești din tot felul de discursuri deviate, dar dacă vrei să îți mărturisești credința, pentru tine nu există o lege care să te apere, din contră, ești acuzat de prozelitism. Scoaterea icoanelor din locurile publice. Citisem nu demult pe internet despre o fetiță din Franța care a fost exmatriculată de la școală, fiindcă le-a dat colegilor cadouri de Sfântul Nicolae. Gestul ei a fost considerat unul de propagandă religioasă.

În această lume nebună trebuie și suntem datori să spunem cu orice prilej că Iisus Hristos e Domnul și Dumnezeul nostru. Să avem curajul de a ne ridica de la masa la care numele lui Iisus e luat în râs. De a le cere oamenilor să ne respecte credința. Să purtăm o cruce la gât sau o metanie la mână, ca oamenii să știe că suntem creștini ortodocși. Să ne facem semnul crucii când trecem pe lângă biserică. Nu putem trece pe lângă o biserică ca pe lângă un gard, dacă noi credem că e casa lui Dumnezeu. Oare trece cineva pe lângă casa părinților fără să le dea binețe? Așa cum salutăm în stradă un om pe care îl cunoaștem, tot așa trebuie să ne arătăm respectul pentru casa lui Dumnezeu.

Și să ținem minte că dacă ne ascundem credința, ea nu va intra în categoria acelor lucruri ascunse ce se vor da pe față, ci vom fi noi înșine în aluatul fariseilor, dovedindu-ne fățărnicia, fiindcă în același capitol din Evanghelia după Luca, de care vorbeam săptămâna trecută, Iisus spune: „Și zic vouă: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, şi Fiul Omului va mărturisi pentru el înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu.” (12; 8-9).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *