Auto

Maşina electrică ce revoluționează piața auto din lume

Compania Quant va începe în curând testele pe şosele cu un nou model de maşină electrică ce îmbină tehnologia inovatoare de tip "fuel cell" cu o baterie obişnuită, scrie Fox News.

Modelul Quant e-Sportlimousine a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva (Elveţia) în luna martie.

Tehnologia ce alimentează motorul se numeşte "nano FLOWCELL". Concret, un fluid de electroliţi circulă în jurul a două celule montate una lângă altă. Între ele se găseşte o membrană care permite trecerea electronilor. Curentul electric generat de această circulaţie a electronilor poate fi folosit la alimentarea unei maşini.

Această atinge 100 km/h în doar 2,8 secunde, o performanţă cu adevărat uimitoare pentru un automobil electric. Quant e-Sportlimousine poate atinge o viteză maximă cu adevărat uluitoare, de 350 km/h. Producătorul susţine că ea are o autonomie de aproximativ 600 km.

Tehnologia este una evoluată, celulele încorporate de sistemul de alimentare fiind mai mici decât bateriile de pe maşină electrică Tesla Model S, de exemplu. În plus, nicio substanţă folosită nu e periculoasă pentru sănătatea pasagerilor.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *