Social

Mașina polițistului care a provocat accidentul la Florești – confiscată

Poliția va intensifica acțiunile menite să stopeze condusul sub influența alcoolului și a stupefiantelor, iar autoturismelor celor găsiți vinovați de asemenea încălcări vor fi confiscate de stat.

Primul caz de confiscare a mijlocului auto a fost cel al polițistului din Florești, prin beat la volan. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, transmite Știri.md.

În ultima perioadă au fost pornite mai multe acțiuni la nivel național pentru prevenirea și combaterea abaterilor de la regulile de circulație pe drumurile publice. Acestea se desfășoară cu genericul Drumuri sigure în Moldova. Se lucrează la șapte hărți a sectoarelor cu risc crescut de accidente rutiere.

„Cetățenii trebuie să cunoască faptul că poliția națională este prezentă în stradă cu acțiuni de informare cu privire la necesitatea respectării regulilor circulației rutiere. Suntem transparenți. Și pentru acest lucru, am hotărât să permitem presei să asiste la intervențiile poliției. În paralel cu aceste acțiuni, Ministerul lucrează deja pentru un set de propuneri de ajustări la cadrul normativ cu privire la răspunderea ce ține de conducerea automobilului fără permis. În special de către minori sau persoane care nu au permis, să fie răspunderea diferită de a celor care au fost privați de dreptul de a conduce. Astfel, aceste două încălcări vor fi clar stabilite. 

Vom lua măsuri cu privire la neadmiterea șofatului pentru cei care au fost privați de dreptul de a conduce prin organizarea filtrelor și verificărilor în trafic, inclusiv a istoricului încălcărilor admise, astfel să individualizăm aplicarea sancțiunilor contravenționale. Inspectoratul Național de Securitate Publică doar în două luni, începând cu luna iulie, a aplicat suspendarea dreptului de a conduce în privința a 220 de conducători auto. 

De asemenea, avem în vedere confiscarea specială a bunului cu care s-a produs accidentul rutier din cauza consumului de alcool sau substanțe stupefiante. 

Primul caz în care s-a aplicat confiscarea mijlocului de transport este cel al polițistului din Florești, documentat că a condus mașina sub influența alcoolului. Astfel de practici vor fi continuate”, a spus Efros.

De asemenea, ministrul a prezentat și un raport în cazul incidentului soldat cu morți de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *