Auto

Mașina „secretă” de la Dacia, surprinsă pe străzile din România: e modelul care vine cu o schimbare majoră

Stepway, ca serie separată, n-a avut mare succes. Dar Dacia a recuperat numele și-l folosește pentru celalte game. Astfel, vom avea curând un Sandero și un Sandero Stepway. Cel din urmă a fost surprins în Sibiu. Până acum, modelul Sandero s-a bucurat de un succes considerabil pe piețele din Europa, chiar dacă în România nu-l vezi prea des pe străzi.

Dacia Sandero și Sandero Stepway erau așteptate în această toamnă, dar criza medicală e posibil să dea peste cap planurile de lansare. S-au înmulțit însă momentele în care mașina e surprinsă pe șosele din România, iar acesta poate fi un semn că se apropie data lansării.

De ce Dacia Sandero va marca o schimbare majoră?

Dacia Sandero Stepway e un model așteptat și pentru că se vehiculează că e mai puternic decât cel obișnuit. Ar fi vorba de un motor de 130 CP, dar și-o versiune hibridă disponibilă publicului. Ca idee, Stepway reprezintă în medie circa 75% din vânzările seriei Sandero.

Cât despre opțiunea hibridă, nu te gândi la ceva foarte dezvoltat. Va fi vorba de o motorizare mild-hybrid E-Tech. A debutat pe Clio, în 2020, și Dacia preia tehnologia. Motorul pe benzină ar fi de 1,6 litri.

Ce marchează Sandero, în 2020 sau 2021, e trecerea Dacia pe platforma CMF-B a Renault – Nissan. Foarte multe detalii tehnice despre ce va însemna asta pentru mașinile produse la Mioveni nu-s cunoscute. Dar știm că vom vorbi, în sfârșit, de modele hibride și electrice.

Pozele de mai sus cu noul model Dacia au fost publicate de Profit.ro. Publicația remarcă, în ceea ce privește modificările aduse de producător acestui model, că dimensiunile sunt mai mari decât ale generației anterioară și automobilul are un profil care amintește de Hyundai Kona. Garda la sol destul de ridicată, protecțiile laterale ale pasajelor roților și barele longitudinale de pe plafon nu lasă nicio îndoială privind versiunea de caroserie Stepway.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *