Actualitate

Mașini căutate de Interpol , reținute la puncte de trecere din Moldova

Mașinile au fost descoperite în punctele de trecere Criva și Palanca, iar motocicleta a fost identificată de către inspectorii de frontieră din cadrul punctului de trecere Tudora, toate trei rețineri s-au înregistrat la data de 22 mai 2016.

Astfel, în jurul orei 9.20, în punctul de trecere Criva, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră pe sensul de ieșire din țară, un cetățean moldovean de 49 de ani, la volanul unui Mercedes E270, înregistrat în regiunea transnistreană. În timpul verificării documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au constatat că mijlocul de transport, fabricat în 2005, apare în baza de date INTERPOL. Din declarațiile șoferului s-a aflat că acesta a procurat mașina în 2012, din Ungaria, ulterior a circulat cu ea neîntâmpinând probleme.

Cea de-a doua mașină căutată de INTERPOL, un Mercedes-Benz Vito 112 CDI cu numere de înmatriculare ucrainești, a fost reținută la intrarea în țară prin punctul de trecere Palanca. Șoferul, un cetățean al Ucrainei de 33 de ani, a fost ”surprins” să afle că autovehiculul său este dat în căutare de autoritățile ucrainene, ca fiind furat.

Ultima reținere a avut loc în punctul de trecere Tudora, pe direcția de intrare în R.Moldova. Inspectorii controlului de frontieră au depistat o motocicletă Yamaha Motor, înmatriculată în regiunea transnistreană, care în rezultatul verificărilor s-a dovedit a fi dată în consemn de către INTERPOL, ca fiind furată din Italia. Motocicleta era condusă de un moldovean de 32 ani. În cadrul cercetărilor primare bărbatul a declarat că vehiculul l-a achiziționat recent în orașul Bender, fiind al treilea proprietar al acestuia.

Toate unitățile de transport au fost indisponibilizate la sediile subdiviziunilor de frontieră, iar cercetările sunt continuate de către organele abilitate pentru stabilirea împrejurărilor care au condus la comiterea faptelor ilegale și identificării tuturor persoanelor implicate.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *