Ultima oră

Maşini, echipamente şi tehnologii pentru agricultori

La eveniment a participat prim-ministrul Vlad Filat. În discursul său, el a salutat prezenţa ministrului Agriculturii din Lituania, Kazys Starkevicius şi a viceministrului Agriculturii din Polonia. "Aceasta înseamnă că vom avea acţiuni comune ce ţin de dezvoltarea agriculturii în Republica Moldova. Sperăm că multe produse din ţara noastră se vor regăsi în aceste ţări şi nu doar", a declarat premierul.

El a remarcat că din an în an tot mai multe companii decid să participe la această expoziţie, iar fermierii moldoveni pot şi să cumpere echipament direct la expoziţie. Tematica expoziţională cuprinde practic toate sferele complexului agroindustrial, implicit construcţia de maşini agricole, fitotehnia, agrochimia şi zootehnia.

Din anul 2010, la solicitarea participanţilor, expoziţia "Moldagrotech" se desfăşoară cu o periodicitate bianuală – primăvara, înaintea începerii lucrărilor agricole, şi toamna, când sunt prezentate noutăţile mondiale în construcţia de maşini agricole.

În cadrul expoziţiei va avea loc şi un concurs cu genericul "Util pentru Moldova", la care companii şi cercetători vor putea propune elaborări de ultimă oră în domeniul inovaţiilor agricole.
Expoziţia va funcţiona până la 6 martie curent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *